کاربرد پایه سینی کابل یا ساپورت سقفی چیست؟

کاربرد پایه سینی کابل یا ساپورت سقفی چیست؟

پیدایش سینی‌های کابل سبب شد تا امروزه سبک جدیدی از سیم‌کشی و کابل‌کشی تاسیسات برقی به وجود آید. همچنین طراحی این دسته از تجهیزات ساختمانی، باعث بهبود عمل انتقال حرارت بین سیم و کابل‌های موجود در تاسیسات برقی را شده است.

از طرفی استفاده از سینی کابل سبب می‌شود که نصب و تعویض سیم و کابل‌ها راحت‌تر و سریع‌تر انجام شود.

این‌دسته از تجهیزات ساختمانی برای آن‌ که بتوانند به خوبی از سیم و کابل‌ها محافظت کنند و مسیرهای کابل‌کشی و سیم‌کشی تاسیسات برقی را حفظ کنند؛ نیاز به پایه نگهدارنده سینی کابل دارند.

بنابراین یکی از مهمترین نکات در اجرای پروژه‌ها، انتخاب سیستم نگهدارنده مناسبی چون: ساپورت دیواری سینی کابل، پایه سینی کابل، ساپورت سقفی سینی کابل، براکت سینی کابل و… خواهد بود که از حساسیت ویژه‌ای نیز برخوردار است.

کاربرد پایه سینی کابل علاوه بر دارابودن شکل ظاهری زیبا، از استحکام کافی نیز برخوردار است تا  سینی و نردبان کابل به دلیل آسیب‌های ناشی از شرایط محیطی و اضافه شدن کابل در راستای توسعه به مرور زمان سبب تغییر شکل احتمالی نگردند.

از این رو طراحی و محاسبه سیستم نگهدارنده سینی و نردبان کابل براساس داده‌های خاصی نظیر: تعداد کابل، نوع کابل، شرایط آب و هوایی، موقعیت سیستم و فضاهای موجود صورت می‌گیرد.

کاربرد ساپورت سقفی

کاربرد پایه نگهدارنده سینی کابل

از مهم‌ترین کاربردهای پایه نگهدارنده در نصب افقی و عمودی سینی کابل، ایجاد ثبات در مسیر کابل‌ها و جلوگیری از افتادن یا آسیب‌دیدگی کابل‌ها است. این پایه‌ها در مکان‌هایی مانند: ساختمان‌های اداری، صنعتی و فضاهای بزرگی که نیاز به مدیریت زیادی از کابل دارند، بسیار پرکاربردند.

علاوه بر این، پایه‌ نگهدارنده سینی کابل به کاهش فشار بر وزن کابل‌ها بر روی سینی کمک کرده و باعث افزایش دوام و ایمنی برق‌رسانی می‌شود. انتخاب پایه مناسب بر اساس نوع و وزن کابل‌ها، جنس سینی و شرایط محیطی باید صورت گیرد؛ تا عملکرد بهینه پایه نگهدارنده تضمین شود.

پایه نگهدارنده سینی کابل دیواری

یکی از انواع ساپورت تاسیساتی، ساپورت دیواری یا ساپورت T شکل است. در برخی از موارد، اجرا کننده تاسیسات برقی ساختمانی مستلزم است که مسیر سیم‌کشی و کابل‌کشی را در کنار دیوار ایجاد کند.

در چنین شرایطی برای نگه داشتن سینی برق، از ساپورت‌هایی استفاده می‌شود که از یک طرف به دیوار متصل شده و به‌خوبی سینی‌ها را نگه می‌دارد. کاربرد ساپورت‌های دیواری به گونه‌ای است که از یک سمت به واسطه پیچ و مهره به دیوار متصل شده و سینی برق روی آن قرار می‌گیرد.

پایه نگهدارنده سینی U شکل

پایه نگهدارنده سینی U شکل به دو نوع: آویز راد و آویز پروفیل تقسیم می‌شود. اکثر مسیرهای کابل‌کشی و سیم‌کشی تاسیسات برقی ساختمان‌ها، از دیوارها فاصله داشته و عمدتا برای نگهداشتن آن‌ها از ساپورت‌های سقفی استفاده می‌شود.

  1. ساپورت سقفی U شکل با آویز راد: به‌واسطه دو پیچ متری به سقف متصل می‌شود. این مدل نگهدارنده سینی کابل U شکل قادر به تحمل وزن زیاد نیست و عمدتا برای کابل‌هایی با مقطع کوچک و سیم‌ها استفاده می‌شود.
  2. ساپورت سقفی U شکل با آویز پروفیل: زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که کابل‌ها و سیم‌های قرار گرفته روی سینی برق، سطح مقطع بزرگی داشته باشند. این دسته از ساپورت‌های سقفی از طریق پروفیل‌های فولادی و پایه مخصوص به سقف متصل می‌گردند.

پایه‌های فولادی با سطح مقطع مشخص به‌ گونه‌ای طراحی شده‌اند که وزن بیشتری را نسبت به پیچ‌های متری تحمل کنند. به‌صورت معمول ابعاد و ضخامت آویز‌های پروفیلی متناسب با وزن کابل و سیم‌ها و همچنین سازه سینی‌ها تعیین می‌گردد.

پایه نگهدارنده سینی کابل

پایه نگهدارنده سینی برق L شکل

این نوع از پایه نگهدارنده سینی کابل به دو صورت دیواری و سقفی در بازار به فروش می‌رسد. ساپورت‌های سینی برق L شکل سقفی، عمدتا از دو قطعه مجزا تشکیل شده است.

قطعه اول، ورقی است که پروفیل عمودی را به سقف متصل می‌کند و قطعه دوم همان قسمتی است که سینی روی آن قرار می‌گیرد. از آنجایی‌ که در ساختار این دسته از ساپورت‌های سینی، از پروفیل‌ استفاده می‌شود؛ قادر به تحمل وزن زیاد هستند.

پایه نگهدارنده سینی چند طبقه‌ای

این نوع پایه نگهدارنده، در صورتیکه حجم کابل و سیم‌های موجود در یک مسیر مشخص زیاد باشد و امکان استفاده از سینی‌های کابل با عرض زیاد وجود نداشته باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عمدتا ساپورت‌هایی که وظیفه نگهداری این سینی‌ها را بر عهده دارند، از ارتفاع و قدرت تحمل مناسبی برخوردار هستند.

کاربرد ساپورت سینی کابل

متریال به کار رفته در ساپورت سقفی چیست؟

متریالی که در تجهیزات سینی کابل مورد استفاده قرار می‌گیرد، همان متریالی است که در ساخت سینی برق استفاده می‌شود. چرا که استحکام سینی‌های مورد استفاده در تاسیسات برقی ساختمان‌ها یا صنایع باید بالا باشد! به همین دلیل ورق استفاده شده در این تجهیزات را نیز ورق فولادی در نظر می‌گیرند.

این ورق‌ها به‌طور ذاتی در برابر فشارها و بارهای خارجی از خود مقاومت نشان داده و بدین ترتیب وزن کابل‌هایی با مقطع زیاد را تحمل می‌کنند. مهمترین و مفیدترین روش برای بالا بردن سطح استحکام تجهیزات، گالوانیزه کردن ورق‌هایی است که در ساختار سینی‌های کابل و تجهیزات وابسته به آن‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مطالعه مقاله زانویی سینی کابل چیست و کاربرد آن؟ از سایت کرمان نیرو

نقش پایه‌های نگهدارنده در عملکرد ایمن و بهینه سینی‌های کابل

پایه‌های نگهدارنده سینی کابل از اجزای کلیدی در سیستم‌های برقی هستند که ایمنی و دوام سیستم کابل‌کشی را تضمین می‌کنند. این پایه‌ها با تحمل وزن سیم‌ها و کابل‌ها، حفظ مسیرهای کابل‌کشی و ایجاد ثبات در برابر فشارهای محیطی، نقش بسزایی در بهینه‌سازی عملکرد سینی‌های کابل ایفا می‌کنند.
انتخاب نوع صحیح و جنس پایه، متناسب با شرایط محیطی و نوع کابل‌ها، برای افزایش دوام و کاهش هزینه‌های نگهداری کمک شایانی می‌کند. از ساپورت‌های دیواری و سقفی تا پایه‌های چندطبقه، هرکدام بر اساس نیاز پروژه طراحی شده تا عملکرد سیستم‌های برقی را به سطح مطلوب برسانند. با استفاده از این تجهیزات، بهره‌وری و ایمنی در پروژه‌های کابل کشی تضمین خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *