آشنایی با جعبه تقسیم برق و عملکرد آن

آشنایی با جعبه تقسیم برق و عملکرد آن

آشنایی با جعبه تقسیم برق

همان‌ طور که از نام آن پیداست، جعبه ‌تقسیم محلی برای ایجاد انشعاب‌های الکتریکی در هر سیستم برقی است.

بیشترین کاربرد آن که البته عموم افراد برقی با آن آشنا هستند؛ در تأسیسات الکتریکی و یا به زبان ساده در برق‌کشی ساختمان یا امور صنعتی است. امروزه جعبه ‌تقسیم یا جعبه برق که به آن باکس پلاستیکی نیز گفته می‌شود، در انواع مختلفی تولید شده و علاوه بر کاربردهای آن در تأسیسات الکتریکی، در صنایع مختلف نیز استفاده می‌گردد.

در ادامه این محتوا به بررسی کاربرد اصلی آن خواهیم پرداخت، لطفا با ما همراه باشید.

قوطی تقسیم برق

کاربرد اصلی جعبه تقسیم برق

علت نام‌گذاری جعبه‌ تقسیم به کاربرد اولیه آن برمی‌گردد، بدین معنی که در ابتدا از جعبه ‌تقسیم در برق‌کشی ساختمان برای مخفی کردن اتصالات و ایجاد انشعاب استفاده می‌کردند. اما امروزه با وجود اینکه کاربرد آن بسیار تغییر کرده است؛ همچنان با نام اولیه خود شناخته می‌شود.

در هر سیستم برقی و صنعتی بین قسمت‌های مختلف، اتصالات الکتریکی وجود دارد؛ این اتصالات ممکن است از طریق ترمینال و یا به‌صورت مستقیم سر به ‌سر باشند.

شرایط مختلف محیطی نظیر گرد و غبار، حرارت بالا و رطوبت شدید بر این اتصالات تاثیرگذار است. برای افزایش ایمنی و جلوگیری از اتصالی، بایستی این اتصالات درون محفظه‌ بسته‌ای قرار گیرند که بهترین راه حل مناسب استفاده از جعبه ‌تقسیم است.

جعبه تقسیم برق

بنابراین کاربرد اصلی جعبه تقسیم، تقسیم و انشعاب گرفتن سیم‌های برق است. همچنین هدف از به کار بردن آن ایجاد یک محیط امن برای هادی‌ها یا سیم و کابل‌های برق است که در طول ساختمان نیاز به تعویض مسیر، تجمع و انشعاب به نقاط دیگر دارند.

انواع جعبه تقسیم

جعبه تقسیم به‌طور کلی دارای دو نوع است:

  1. جعبه تقسیم روکار
  2. جعبه تقسیم توکار

معمولاً جعبه تقسیم روکار از جنس آلومینیوم یا چدن است و در داخل آن چهار استوانه شیاردار قرار دارد. سیم‌ها درون شیار قرار می‌گیرند و به وسیله پیچی که روی آن‌‌ها قرار گرفته محکم می‌شوند. در نهایت پس از اتصال و انجام کار درب جعبه تقسیم بسته می‌شود. جعبه تقسیم غالبا روی سطح کار (دیوار – تخته) نصب می‌شود.

جعبه تقسیم توکار نیز از جنس فلزی یا پلاستیکی ساخته می‌شود. داخل قوطی فلزی را به‌ وسیله مقوا عایق‌بندی می‌کنند و در داخل کار قرار می‌دهند. همچنین جعبه تقسیم می‌تواند از جنس‌های فلز، پلاستیک، آلومینیوم و گالوانیزه مانند سینی کابل گالوانیزه و استیل تولید و عرضه گردد.

قیمت جعبه تقسیم فلزی برق

نکات ایمنی برای نصب جعبه تقسیم

جعبه تقسیم‌ بیشتر در گوشه دیوارها و با فاصله ۲۵ تا ۴۰ سانتی‌متر از سقف نصب می‌شود. بهتر است درب جعبه تقسیم در دسترس باشد و هیچ گونه سیم برقی از آن بیرون نیامده باشد. نباید هیچ‌کدام از سیم‌های برق درون جعبه لخت باشند! زیرا ممکن است دچار برق گرفتگی شوید.

قیمت قوطی کلید و پریز گالوانیزه

نقش حیاتی جعبه تقسیم برق در ایمنی و کارایی سیستم‌های الکتریکی

جعبه تقسیم‌ یکی از اجزای کلیدی در سیستم‌های الکتریکی و برق‌کشی است که نقش مهمی در ایمنی و کارایی این سیستم‌ها ایفا می‌کند.

این محفظه با فراهم کردن محیطی امن برای اتصالات الکتریکی، از خطراتی مانند: اتصال و برق‌گرفتگی جلوگیری می‌کند و عمر مفید سیم‌ها و کابل‌ها را افزایش می‌دهد.

لذا با انتخاب نوع مناسب (روکار یا توکار) و رعایت اصول ایمنی در نصب، جعبه تقسیم می‌تواند به یک راه حل قابل اعتماد برای مدیریت انشعاب‌ها و اتصالات در پروژه‌های مختلف تبدیل شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *